Placering af varmepumpe

En varmepumpe består af både en indedel og en udedel. Da både udedelen og indedelen kan fylde meget, er det vigtigt, at du har tænkt over, hvor du gerne vil have dem placeret. Størrelsen kommer an på, hvor stor en varmepumpe du har brug for. Indedelen, eller varmtvandsbeholderen, spænder mellem 0,5 – 2 meter i højden og 0,5 – 1 meter i dybden, og er altså på størrelse med et køleskab. Mange vælger at placere den i en kælder eller i et bryggers.

Udedelen fylder oftest 1 gange 1 meter. Placeringen er vigtig at få rigtig fra starten, og her er der flere ting, du skal være opmærksom på. Vi vil under besigtigelsen vejlede dig i placeringen ud fra følgende kriterier:

  • bør placeres et sted, hvor den ikke er tæt på opholdsrum såsom soveværelse, stue eller terrasse
  • bør ikke stå direkte op ad husmuren, da den fungerer bedst, hvis der er en smule luft i mellem anlægget og væggen
  • bør hæves en smule over jorden (helst over 10 centimeter fra jorden)
  • bør placeres tæt på indgangen til varmepumpens indedel, eftersom mindre rørføring gør den mere effektiv.

 

Hvor meget støj kan jeg forvente fra varmepumpen?

Støjen fra en varmepumpe varierer naturligt fra den ene varmepumpemodel til den anden. Fælles for dem alle er dog, at de er hørbare under belastning. Selvom det typisk kun svarer til lydniveauet fra en moderne vaskemaskine, er det en god idé ikke at placere udedelen lige op af et soveværelsesvindue. Du skal også være opmærksom på, at holde en fornuftig afstand til skel, så de gældende regler for støj i din kommune overholdes. Vi hjælper dig med at beregne støjen fra den varmepumpe, som passer til dine behov, så du er fuldt klædt på.

 


Støjen fra en varmepumpe varierer naturligt fra den ene varmepumpemodel til den anden. Her kan du se hvor meget støj, du kan forvente.

 


Der er forskellige regler for støj afhængig af, hvilken kommune du bor i. Her kan du se et eksempel på en støjberegning.

 

 

Et udpluk af vores mange kunder