Stolthed og anerkendelse: Lærling hyldes ved medaljefest for sine fremragende resultater


Jack René Marschall, en 28-årig VVS- og energispecialist fra Nørre Dalby, blev hædret ved en medaljefest for sin enestående præstation ved svendeprøven. Resultatet blev tre 12-taller ud af tre mulige, en bedrift kun opnåelig ved en særdeles veludført svendeprøve. Denne bedrift udløste en fortjent medalje fra Håndværkerforeningen i København, hvor Jack var en af de heldige udvalgte til at deltage i årets medaljefest på Københavns Rådhus.

“Jeg havde egentlig ikke forventet sådan en anerkendelse, men det gav mig et sug i maven, da jeg modtog invitationen til medaljefesten. Det er helt sikkert en oplevelse for livet”, deler Jack, der også blev anerkendt med to legater på henholdsvis 5.000 og 15.000 kr. Jack er oprindeligt fra Vor Frue, men bor i Nørre Dalby og arbejder for VVS-virksomheden John Jensen VVS i Hedehusene, hvor hans uddannelsesrejse begyndte.

”Jeg havde aldrig forestillet mig, at VVS-faget var noget for mig. Jeg forbandt det med beskidte toiletter og afløb, men min opfattelse ændrede sig hurtigt under en uges praktik hos John Jensen VVS. Her var jeg med til at udskifte en gaskedel og opdagede de mange spændende muligheder, branchen byder på.”

Efter praktikken tog Jack kontakt til Teknisk Skole i Roskilde, og to uger efter startede han sin uddannelse som VVS- og energispecialist. Samtidig sikrede han sig en læreplads hos John Jensen VVS.

”Siden da er det gået utrolig hurtigt, for det er en spændende og udfordrende uddannelse, hvor der hele tiden bygges videre på ens færdigheder. Jeg har haft fantastisk støtte fra mine kolleger, og det smitter af på mig at se, hvordan de stadig brænder for deres arbejde, selv efter mere end 20 år i branchen.”

Det tætte og stærke fællesskab hos John Jensen VVS har været afgørende for Jacks beslutning om at fortsætte i virksomheden efter endt læretid.

“Mine kolleger betyder enormt meget for mig og min daglige trivsel. Vi er ikke kun kolleger, men også venner, der støtter hinanden både fagligt og personligt. Det føles lidt som én stor familie, hvor der er plads til udvikling og sjov.”

”Det er en kæmpe ære for os at se Jack blive anerkendt på denne måde, og vi er utroligt stolte over at have været en del af hans rejse mod denne milepæl. At se ham modtage et kongeligt håndtryk og blive tildelt håndværkets medalje er virkelig en fantastisk afslutning på hans læretid,” udtaler Barbara Gille, HR-konsulent og lærlingeansvarlig hos John Jensen VVS.

Virksomheden, der har omkring 30 lærlinge tilknyttet, prioriterer uddannelse højt og spiller en aktiv rolle i at forme fremtidens håndværkere. I en tid med stigende efterspørgsel på dygtige fagfolk inden for branchen understreger John Jensen VVS vigtigheden af kontinuerlig efteruddannelse og opkvalificering, og det skræmmer ikke Jack.

”Der kommer hele tiden nye regler, komponenter og løsninger til branchen, som er i konstant udvikling, hvilket jeg synes er megafedt. Det giver mig bare mere blod på tanden og motiverer mig til at dygtiggøre mig yderligere”, afslutter Jack, der drømmer om at tilføje ledelsesansvar til sine kompetencer, så han en dag kan blive serviceleder hos John Jensen VVS.

Et udpluk af vores mange kunder