Årsregnskab 2020: Det er medarbejderne, der skaber vedvarende vækst


Årsregnskabet 2020 for John Jensen A/S (i daglig tale John Jensen VVS) viser fortsat gode takter med en omsætningsfremgang fra 238 mio. kr. i 2019 til 242 mio. kr. i 2020. Resultat før skat på 14,5 mio. kr. er også lige en tak bedre end de 14,0 mio. kr. i 2019. Virksomheden har satset løbende på medarbejdernes udvikling og trivsel, og bestyrelsesformanden noterer sig, at strategien bærer frugt.

”John Jensen VVS har investeret løbende i trivsel, udvikling og opkvalificering af vores medarbejdere,” siger bestyrelsesformand i selskabet Lars-Christian Brask og fortsætter: ”Fremgangen skabes af en visionær ledelse og glade og tilfredse medarbejdere, der skaber glade og loyale kunder. Samtidig har vi et team, som ikke er bange for at være opsøgende.”

Han henviser til, at flere større projekter er blevet udskudt under corona-epidemien, herunder også et konkret projekt som ville have bidraget med et tocifret millionbeløb til omsætningen i 2020. Derfor er ledelsen også yderst tilfreds med fremgangen både i omsætning og resultat.

”Det er en fornøjelse at være bestyrelsesformand hos John Jensen VVS, hvor ejerlederen, Jesper Leen Jensen, er visionær og ved, hvordan han sammen med firmaets øvrige direktion skal gennemføre en strategi. Han er tydelig i sin kommunikation om retningen for virksomheden og står i spidsen for et firma, hvor medarbejderne føler sig forstået og lyttet til, og derved kan fokusere på at servicere kunderne.”

Investering i digitalisering og organisationen skal skabe 50 procent vækst
I strategien frem mod 2023 er der lagt op til en omsætningsfremgang på 50 procent og en tilsvarende stigning i resultatet. Lars-Christian Brask er optimistisk i forhold til at nå målet. John Jensen VVS har allerede oprustet og styrket organisationen ved at tilbyde medarbejderne personlig og faglig opkvalificering samt ved at investere i digitale løsninger – eksempelvis 3D-modellering.

Lars-Christian Brask siger:

”Hvis vi ikke digitaliserer, så vokser vi heller ikke. Og vi ønsker netop at udvikle os på den front, da det er nøglen til at kunne levere høj kvalitet og blive endnu mere effektive. Men den vigtigste investering er stadig medarbejdernes trivsel og kompetencer. Hos John Jensen VVS er strategien og ledelsesfilosofien forankret i troen på, at alting begynder med den enkelte medarbejders evner og trivsel.”

En styrket administration uddannes i personligt lederskab
I 2020 har John Jensen VVS styrket sin administration, både med hensyn til tilbudsgivning, projektledelse, HR og markedsføring. Desuden har alle administrative medarbejdere påbegyndt et ambitiøst udviklingsprogram, som varetages af coach Tove Vejlgaard Schørring. Hver medarbejder får blandt andet personlighedstests og en evaluering af sig selv fra kolleger og underordnede. Dertil kommer udvikling og efteruddannelse, som giver medarbejderne flere handlemuligheder og gør ledelse og selvledelse til naturlige kompetencer i virksomheden. Ejerleder Jesper Leen Jensen fortæller:

”Jo bedre vi bliver til at lede os selv og andre, des bedre kan vi tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere. Vi har fokus på ledelse og mennesker, fordi vi tror på, at det er det helt rigtige for os, så vi fortsætter vores vækst og udvikling. En udvikling som i sidste ende kommer vores kunder til gavn.”

Uddanner egne VVS- og energimontører
Tilsvarende har John Jensen VVS et omfattende lærlingeprogram og en succesfuld mentorordning for firmaets lærlinge. Målet er at udvikle lærlingene, så de er dygtige nok til at blive ansat efter endt læretid.
Når ejerlederen ser på markedet og mulighederne for fremtidig vækst, hæfter han sig ved, at byggebranchen er i topform lige nu og forventes at blive yderligere stimuleret af lempelsen af det offentlige anlægsloft, tilskud til energirenovering og øget håndværkerfradrag. Desuden glæder han sig til, at det bliver muligt at ryste organisationen sammen igen ovenpå corona-epidemien.

”Arbejdsglæde er et af vores helt store fokusområder, og vi tror på, at nærhed i vores ledelse og blandt medarbejderne er med til styrke arbejdsglæden. Det har ikke været let at opretholde nærheden det sidste år, så vi glæder os til, at vi kan være mere sammen, deltage i fysiske møder og afholde sociale arrangementer, ligesom vi plejer. Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource, og vi satser på den gode organisation som afsæt til fortsat vækst og udvikling. Det er vores dygtige og engagerede medarbejdere, der fortsat skal bære os frem i de kommende år,” siger Jesper Leen Jensen.


Ejerleder Jesper Leen Jensen (tv) og bestyrelsesformand Lars-Christian Brask.

Du finder årsrapporten for 2020 her

Fakta om John Jensen VVS
John Jensen VVS er etableret i 1962 og har i mere end 50 år leveret VVS-løsninger til erhvervslivet. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 200 medarbejdere, heraf 27 lærlinge. Omkring halvdelen af virksomhedens aktivitet og omsætning stammer fra service-, blik- og forsikringsopgaver, mens entrepriseopgaver indenfor nybyggeri og renovering udgør den anden halvdel.

I snart seks årtier har John Jensen VVS haft overskud år for år. 2020 bød på en omsætningsfremgang fra 238 mio. kr. i 2019 til 242 mio. kr. Resultat før skat blev 14,5 mio. kr. mod 14,0 mio. kr. i 2019.
I 2020 beskæftigede John Jensen VVS sig blandt andet med:

  • Entreprisen på en ny kongreshal og udvidelse af foyeren i Bella Centret (køle- og varmecentral, tagvand samt opsætning af over 100 toiletter)
  • Entreprisen på renovering af installationer i 232 lejemål for boligforeningen SAB Grøndalslund i Vanløse
  • Rammeaftalen med Holbæk Kommune om servicering af deres ejendomme (service og vedligehold af VVS-installationer på skoler, institutioner, plejehjem mv.)

For yderligere information kontakt venligst Jesper Leen Jensen, adm. direktør hos John Jensen VVS på  telefon 2076 0086 eller jlj@jj-vvs.dk

Et udpluk af vores mange kunder