Æresparade i John Jensen VVS


Vi skriver historie og sender på samme tid to VVS-lærlinge på podiet med hædersmedalje fra Tekniq og indstilling til håndværkets højeste hædersbevis – Københavns Håndværkerforenings Sølvmedalje, der i maj 2020 overrækkes af Dronning Margrethe

– Vi er selvfølgelig stolte over at sende to lærlinge på podiet med hædersmedaljer fra Tekniq og en indstilling til Københavns Håndværkerforenings Sølvmedalje. Det er vist aldrig sket før, at to lærlinge fra samme firma på samme tid hædres med håndværkets højeste hædersbevisning.

Det er projektchef og ansvarlig for lærlingeuddannelserne i John Jensen VVS Claus Ebert Hansen, der har svært ved at få armene ned i begejstret anerkendelse over at to af firmaets VVS-lærlinge – Joakim Harkønen og Bjarke Krebs Arnbo – på flotteste vis har sat kronen på læretiden.

– Og, understreger han, hæderen er fuldt fortjent. Ikke alene har Joakim og Bjarke et unikt håndelag for at tackle hele viften af VVS-fagets udfordringer med stor præcision og et skarpt blik for både detalje og helhed. De har også en sjælden evne til som firmaets ambassadører, at sætte kunderne og kundernes ønsker i fokus.

– Men derudover har de fra første dag som lærlinge i John Jensen VVS taget firmaets værdier til sig som deres egne. De er troværdige og flittige, de går både socialt og fagligt forrest i samarbejdet om at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø, og de værdsættes af alle som gode kolleger.

– På den baggrund kommer det egentlig ikke som en overraskelse, at Joakim og Bjarke slutter læretiden på forreste række som forbilleder for både branchen, deres jævnaldrende og deres kommende kolleger, konstaterer Claus Ebert Hansen og pointerer, at både Joakim og Bjarke – ligesom for øvrigt Paw Clark Von der Ahe, der sidste år sluttede VVS-uddannelsen hos John Jensen VVS med håndværkets højeste hædersbevisning og et kongeligt håndtryk – efter læretiden fortsætter i firmaet som fastansatte VVS-montører.

Et fælles ansvar

Claus Ebert Hansen tilføjer, at VVS-firmaet, der beskæftiger 24 lærlinge, altid har sat en ære i at uddanne fagets dygtigste VVS-montører, og han lægger til, at firmaet – blandt andet med afsæt i lærlingenes egen klub samt mentorordning for lærlinge og løbende trivselssamtaler – ser det som et fælles ansvar at sikre den bedst mulige uddannelse af de unge.

– Vi tror, at effektiv læring går hånd i hånd med god trivsel, og målet er i samarbejde med firmaets HR-ansvarlige at engagere alle ansatte i at give vores lærlinge en god hverdag.

– Derfor har alle vores lærlinge en lærlingementor, der både personligt og fagligt støtter og udfordrer den enkelte hele vejen gennem skoleforløb og praktisk uddannelse til den afsluttende svendeprøve, fortæller Claus Ebert Hansen, der bakkes op af firmaets nye medaljemodtagere.

Fra gymnasium over smedeværksted til VVS-faget

– Som lærling i John Jensen VVS står man aldrig alene med udfordringerne. Uanset hvad det gælder, er der altid en erfaren medarbejder at spørge til råds, fastslår Joakim Harkønen, der fra oktober tager hul på et nyt kapitel som fastansat i firmaet som VVS-montør.

Joakim, der bor i Herrestrup og til sin svendeprøve designede og monterede et lavenergianlæg til gas, fortæller videre, at vejen til uddannelsen som energitekniker og VVS-montør egentlig startede på gymnasiet, hvor han droppede ud til fordel for en smedeuddannelse på et værksted hos en lokal smed.

– Det var godt at få lidt praktisk arbejde under neglene, men det blev lidt kedeligt at arbejde på værksted hele dagen, og da jeg ved et tilfælde blev koblet på en VVS-opgave, stod det klart, at VVS-faget var det rigtige for mig. Derfor søgte jeg på anbefaling fra en kammerat om lærlingeplads hos John Jensen VVS i Hedehusene.

– De var klart interesserede i at ansætte mig men var noget betænkelige ved min lange daglige transporttid fra Odsherred til tidlig mødetid i Hedehusene, så det krævede lidt overtalelse at få dem til at forstå, at jeg aldrig har haft problemer med at komme ud af fjerene om morgenen, og at en lille times morgentransport ikke ville skabe problemer.

– Og heldigvis. Det har været en super god læreplads, og jeg er stolt over at kvittere for nogle gode læreår med Tekniq´s Hædersmedalje. Nu glæder jeg mig til at blive en fast del af firmaets medarbejderstab, og så håber jeg selvfølgelig at få et håndtryk af Dronningen, konkluderer Joakim Harkønen, mens hans følgesvend på hædersskamlen Bjarke Krebs Arnbo supplerer:

En hylde der passer

– Som lærling i John Jensen VVS kommer man hele vejen rundt om faget med opgaver indenfor både entreprise, service og forsikring. Man får en solid og alsidig ballast i varierede forløb, hvor ens kompetencer får frit spil med støtte og inspiration fra en mentor og firmaets HR-ansvarlige. Man kan altid finde en hylde, der passer til ens ønsker og ambitioner.

Bjarke er i øvrigt fra Haslev og uddannet mekaniker, men han fortrød, søgte et job som arbejdsmand i John Jensen VVS, og efter tre måneder på en af firmaets byggepladser var banen kridtet op med en lærlingeaftale.

I dag er Bjarke formand og talsmand for firmaets lærlinge, bliver færdig med VVS-uddannelsen i slutningen af december og tog ved svendeprøven i juni sidste step frem mod Tekniq’s Hædersmedalje med et indirekte fjernvarmesystem, der fik topkarakter med ordene ’meget enkelt og meget gennemtænkt’.

– Det havde jeg ikke lige set komme, men jeg er ambitiøs og lidt ’pernippen’ med det jeg laver, og jeg gjorde mig selvfølgelig umage, smiler han og tilføjer, at han godt kan lide at udvikle sine faglige evner.

– I det lys har jeg undervejs i min uddannelse været rigtig glad for firmaets mentorordning, og jeg har ’rå-brugt’ min mentor fra første dag. Derfor er mit resultat i vidt omfang også et spejl af min mentors indsats, konstaterer Bjarke og karakteriserer mentorordningen som et stærkt aktiv i firmaets uddannelsestilbud – et aktiv, der hånd i hånd med lærlingeklub og lærlingeformandens rolle som talsmand fanger problemer i opløbet og baner vej for et stærkt sammenhold, som understreger firmaets værdier.

Yderligere oplysninger:

Projektchef Claus Ebert Hansen på telefon 27 10 42 60

HR og kommunikationschef Heidi Hamann på telefon 27 95 61 00

Medaljetager Joakim Harkønen på telefon 21 19 10 17

Medaljetager Bjarke Krebs Arnbo på telefon 21 71 91 58

Et udpluk af vores mange kunder