45-års jubilæum hos John Jensen VVS


Henrik Boie Hansen er 67 år og kan fejre sit 45-års jubilæum hos installationsvirksomheden John Jensen VVS. Det betyder, at Henrik har været ansat i samme firma i mere end halvdelen af sin levetid, og han har fortsat mod på mere.

Vi skal helt tilbage til 1972, hvor Henrik Boie Hansen startede i lære som VVS- og blikkenslager hos John Jensen VVS. Henriks far havde egen VVS-forretning, så faget var ikke nyt for ham. Han vidste, hvad han gik ind til. Det varede ikke længe før Henrik fik opgaver ud over det sædvanlige, da både viljen og fagligheden var i orden. Det betød også, at Henrik i 1976 bestod sin svendeprøve med et så flot resultat, at han modtog håndværkerfagets æresmedalje for sin præstation.

– Jeg har lært rigtig meget hjemmefra, da både min far og farfar var VVS’ere. Det lå nok i kortene, at jeg skulle være tredje generation i familiefirmaet, men sådan skulle det vise sig ikke at blive, fortæller Henrik.

Værnepligten spændte ben
På trods af den flotte medalje, var der ingen vej uden om værnepligten, og efter denne var der lavvande i branchen. Henrik tog erfaring i et andet VVS-firma, men han sørgede for løbende at melde sin interesse, hvis der kom en åbning hos John Jensen VVS. I 1978 kom opkaldet så, og Henrik blev hyret ind som hos John Jensen VVS igen. Det er nu 45 år siden.

– Det er helt utroligt og tænke tilbage på, at jeg både har kunne fejre 25- og 40-års jubilæum her hos John Jensen VVS. Jeg er en af de få tilbage fra den tid her, og det er en fornøjelse at fortælle historier fra de gamle dage, hvor tingene jo foregik på en helt anden måde end i dag, fortæller Henrik.

Rørtangen blev skiftet ud med computer
Da John Jensen VVS i 2000 lavede et generationsskifte, havde de brug for Henriks mangeårige erfaring og indgående kendskab til forretningen. Henrik fik derfor en rolle som serviceleder. En rolle han gerne tog imod, men som krævede nogle nye færdigheder, herunder brug af IT – eller EDB, som Henrik kalder det.

– Jeg husker det tydeligt. Jeg kom til at være halvt ude i marken og halvt inde på kontoret. Der var ikke så meget sidemandsoplæring, jeg blev bare kastet ud i det. Jeg havde jo styr på det faglige, men det var nyt for mig at sidde ved en computer, og det krævede en del tålmodighed at lære alt det der EDB.

Henriks tålmodighed gav pote. Han har gennem årene brugt mere og mere tid på kontoret, og bruger i dag sin mangeårige erfaring fra marken til at beregne tilbud til kunderne. Han er en del af forsikringsafdelingen hos John Jensen VVS, hvor han også fungerer som håndværkstaksator, når kunderne efterspørger det.

Mod på mere
Henrik er for nylig gået ned på en firedagsuge. Men selvom han nærmer sig de 68 år, er han er ikke klar til at gå på pension.

– Jeg har det bedst med at have noget at rive i. Det er er også med til at holde mit hovedet i gang. Og så er jeg jo loyal overfor min arbejdsgiver. Jeg kaster ikke håndklædet i ringen foreløbig, slutter Henrik.

Et udpluk af vores mange kunder